top of page
Search

Reminder: progres = efort

Un fel de jurnal. De Ashtangi. :)


Sunt fericita. Saptamana care a trecut a fost plina si m-a stresat inca din weekendul precedent. Stiam ca imi va fi greu si cred ca am obosit anticipat.


Imi place sa fac efort, dupa ce il fac, sunt fericita ca l-am facut. In timp ce il fac, not so much, dar sunt genul care se opreste doar dupa a trecut linia de finish si a terminat cursa. Pana atunci, merg inainte. :)


Am facut un curs de "Intermediate Intensive", seria a doua din Ashtanga Yoga, explicata si aplicata.


Programul saptamanii a fost asa: trezit la 5:50, la 7 plecat la practica, 7:30-10 practica, cumparaturi, acasa, mic dejun, ceai, 30 min somn, treburi casnice, 15:00 Led Intermediate cu David Robson, pranz, clasa, 20:00-21:30 curs (teorie) cu David Robson, 22:30 somn. Mi-a fost un pic dor de baietii mei, desi i-am vazut zilnic, dar nu am avut "ochi" pentru ei.. si n-am fost deloc "a bundle of joy", din contra.. nervi intinsi la maxim. Mi-am cerut scuze, sper ca m-au iertat..

Primele zile au fost ok, miercuri insa am ajuns la studio cu energia pe minus. Mi-am zis ca fac ce pot, fara asteptari, fara pretentii. Pana la urma am avut o practica buna, care in final mi-a adus o energie la care nu speram. M-am bucurat de energia asta intreaga zi, a fost superb. Joi a fost mai greu. Vineri si mai greu - curatenia casei included..

Sambata am avut doar Led Primary cu David Robson. Dar chiar de vineri cumva situatia s-a mai linistit, m-am linistit.


Ma bucur nespus ca am avut ocazia sa urmez acest curs. Sunt abia in prima parte a seriei 2 din Ashtanga si e foarte de ajutor sa poti sa stai de vorba cu cineva cu mult mai multa experienta in practica si teorie, despre fiecare postura in parte, aliniament, angajament muscular, respiratie, punct in care privesti, numaratoarea vinyaselor.. e fantastic. Sunt fericita sa fac parte dintr-o comunitate atat de mare si frumoasa. Aici am intalnit oameni cu care simt ca vorbesc aceeasi limba de la primele 3 cuvinte pe care le rostim.


Ieri, la practica, in timp ce simteam cum mor putin cate putin dupa saptamana asta intensa, David Robson a spus ca "nu resimtim progresul ca usurinta, il simtim ca efort. Invata sa imbratisezi efortul." [Progress doesn't feel like ease, it feels like work. Do the work, embrace the effort.] Made my day! Am mers inainte, am transpirat, si am ras, m-am bucurat. Enorm.


Maine e din nou luni. Am pus ceasul la 5:50. Abia astept sa ma intorc la studio. Mi-e dor de salteaua mea, de profesoara mea, de colegii mei de practica.


Sa avem o saptamana usoara si foarte buna! :)

Spor in toate!

Love,

Andreea


130 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page