top of page
Yoga Class

Sweat and let go

Surrender to your mat

Sweat & Let Go este o clasa mixta de vinyasa si restorative yoga. In prima parte a clasei ne miscam pentru a scapa de energia acumulata in corp, pentru a ne putea relaxa profund in partea a doua, cu ajutorul accesoriilor - perne si caramizi de yoga.

Ia o pauza de la agitatia si stresul cotidian. Participa la o clasa de yoga care te va ajuta sa-ti regasesti echilibrul si sa te simti ca nou.

Rezerva-ti locul.

Sweat and let go: About

Despre clasa Sweat and let go

Vinyasa & Restorative Yoga

Clasa "Sweat and let go" este diferita pentru ca are ca scop refacerea rezevelor de energie, nu consumarea lor. Este o clasa mixta de Vinyasa si Restorative yoga menita sa te reconecteze cu corpul si apoi cu mintea. "Yoga citta vrtti nirodah" spune Patanjali in "Yoga Sutras" - yoga este suprimarea modificarilor constiintei individuale, suprimarea fluctuatiilor mintii.

In lumea haotica in care traim, e esential sa-ti faci timp in fiecare zi sa te relaxezi si sa te refaci. Atunci cand practici regulat yoga, vindeci efectele negative provocate de stresul cronic. Indiferent care sunt cauzele care induc starea de stres - evenimente in familie, la locul de munca, in dragoste - efectele sunt mereu aceleasi: nerabdare, frustrare, iritare, furie, tensiuni musculare, dureri de cap, indigestie sau alte probleme digestive. Atunci cand stresul devine cronic, in corp raman reziduuri care pot da nastere diferitelor boli.

Stresul incepe cu un raspuns fiziologic la ceea ce corpul si mintea percep a fi un pericol de moarte.

Indiferent de cauza stresului, mintea alerteaza corpul in legatura cu existenta unui pericol. Ca raspuns, glandele adrenale, aflate deasupra rinichilor, secreta hormoni de adrenalina si non-adrenalina. Acestia au efect asupra sistemului nervos autonom, in timp ce corpul se pregateste pentru lupta sau fuga. Ritmul cardiac, tensiunea, starea de alerta mentala, tensiunea musculara - toate sunt sporite, in timp ce corpul blocheaza toate celelalte sisteme care nu reprezinta o prioritate imediata, inclusiv digestia, eliminarea, cresterea, repararea si reproductia.

In ziua de astazi nu putem rezolva aceste situatii la fel de rapid cum o faceau stramosii nostri. Ei se luptau sau fugeau si, daca supravietuiau, situatia revenea la normal. De aceea noi traim intr-un stres continuu, cronic. In aceste conditii, calitatea vietii este incerta. Capacitatea corpului de a se repara singur este compromisa, fie prin inhibarea vindecarii unor probleme de sanatate existente, fie prin aparitia unor probleme noi cum ar fi problemele de tensiune, ulcerul, durerile de spate, disfunctiile imunitare, probleme de reproducere si depresie.

Antidotul pentru stres este relaxarea. Sa te relaxezi inseamna sa te odihnesti profund. Este diferit de somn. Relaxarea este starea in care nu exista nicio miscare, niciun efort si mintea este linistita.

Aceasta este starea la care ne propunem sa ajungem in aceasta clasa de yoga, dupa ce ne incalzim corpul cu cateva posturi si flow-uri care au ca scop eliberarea tensiunii acumulate in corp. Ne incalzim, transpiram, ne conectam mai bine cu fiecare parte a corpului, dupa care ne relaxam. Astfel, relaxarea devine mult mai placuta, iar efectele ei raman cu tine si dupa clasa.

Fa-ti timp pentru tine si hai la o clasa de yoga in care ai grija de tine, pentru tine si pentru persoanele dragi din jurul tau.

Sweat and let go: Text

Inscrie-te acum la aceasta clasa

Sweat and let go: Welcome
bottom of page