top of page
Search

Practica, practica, practica..

Updated: Aug 20, 2020

In copilarie am invatat mai mult sa ascult ca sa fie totul ok. Credeam ca pentru a fi totul ok pentru toata lumea, cel mai bine e sa nu te exprimi, nici de bine, nici de rau. Doar sa fii.

Acum insa imi doresc foarte tare sa povestesc despre yoga, ce face, cum e, cum te transforma. Ma pasioneaza si nu pot sa tac, asa ca o sa scriu si o sa vorbesc pana o sa se plictiseasca lumea de mine. :)

Mie cel mai mult imi place marea, imi plac apa, soarele si cerul senin. Cand mergem in vacanta, imi place sa inot de la casa in care stam pana intr-un loc unde apa e turcoaz si limpede. Acolo ma scufund, deschid ochii sub apa si privesc. E ceva magic pentru mine. Am impresia ca se opreste timpul si ca daca as putea sa-l inghet, acolo as ramane pentru totdeauna. Ma simt fericita.

Acelasi sentiment il am si dupa yoga, Stiu, suna putin ciudat, dar e adevarat. Nicio practica nu seamana cu cealalta la fel cum nici o zi de vacanta, mare si soare nu e la fel.

In acest parcurs al meu de yoga, sunt zile in care asa ma simt perfect, sunt zile in care respiratia mea se armonizeaza cu miscarile corpului si vice versa si simt ca plutesc. Ma simt exact ca acolo, in apa turcoaz.

Si atunci cum sa nu faci toate sacrificiile necesare ca sa-ti faci zilnic practica?

Cum sa nu vrei sa te duci inapoi in locul acela unde timpul se opreste si existi doar in acel moment?

E adevarat, nu ai nici o garantie ca azi va fi una dintre aceste zile, dar asta nu inseamna ca nu merita sa incerci. Beneficiile sunt acolo oricum, le resimti poate dupa practica, poate a doua zi sau dupa o saptamana, dar stii sigur ca de acolo vin.

Pot sa iti confirm ca practica zilnica e dificila si cere sacrificii si da dependenta. Sacrificiile pe care le presupune variaza de la schimbarea stilului de viata, a orelor de somn, a dietei. Dar pe de alta parte nu poti nega beneficiile acestor schimbari pe multe alte planuri.

Pe plan fizic, beneficiile devin evidente destul de repede. Pe plan psihic, le simti dupa ce reusesti sa armonizezi miscarea cu respiratia si totul devine mai limpede, mai asezat. Pe plan spiritual, drumul e mai lung, dar e minunat.

Poate nu ma pricep foarte bine sa pun ce simt in cuvinte, dar pot sa iti arat. Daca nu ai practicat Ashtanga pana acum si vrei sa incerci, contacteaza-ma si te voi ajuta sa pornesti la drum.

E un drum lung si frumos pe care altcineva poate doar sa te sustina, sa te ghideze. De parcurs trebuie sa-l parcurgi tu. Pentru ca e drumul tau si nimeni nu poate sa-l descopere pentru tine.

Din 1 septembrie revin la studio.
28 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page